← Назад към всички записи

Въздушно окачване – Air Lift Performance 3P (2)

В предната част описах как избрах окачване и как го поръчах.

А ето как изглеждат и отделните компоненти

Мозъкът на системата е малка кутийка с клапаните, които контролират налягането във всяка от 4-те въздушни възглавници.

Освен блока с клапаните, в кутия имаше и дистанционното управление, всякакви болтчета, бушони и кабелчета за свързване към ел. системата на колата. И зеленото е резачка за въздушни маркучи – за да работят бързите връзки в системата както трябва и да не изпускат, е много важно да режеш въздушните маркучи правилно.

Разбира се забравих да снимам самите амортисьори и въздушните възглавници от комплекта. Толкова бях възхитен от луксозния им вид. (Същото беше и като си купих предишното окачване – KW). Затова и трябва да ползвам чужди снимки. Но, вярвайте ми, изглеждат супер качествени на живо.

Предните макферсони. Идват с кембър плейтове, регулиране на твърдостта. И със собствени биалетки.

Задните амортисьори. и въздушни възглавници.

На последната снимка са показани и задните амортисьори, които мислех да не поръчвам. И не поръчах, защото мислех да си ползвам моите стари KW. Но когато отворих пакета, видях освен задните възглавници и двата амортисьори. „Баси тъпаците са тия англичани“ си помислих. Чаках ги няколко седмици дали ще се усетят за грешката си и ще си поискат обратно амортисьорите. Нищо не казаха, а аз съм напред £400 🙂

Та така. Ето и окабеляването:

Супер удобно. Само връзваш единия край към акумулатора, взимаш захранване на контакт от ел. инсталацията на колата (за да работи само, когато колата работи и да не падне акумулатора). Другия край си е специална букса, която влиза в управлението. И има още два кабела за захранването на въздушния компресор.

Ето и самия компресор Viair 444C. Всъщност е доста компактен.

Навсякъде по форумите пишеха, че е хубаво да се поръча и един комплект с гумени тампони за монтажа на компресора. Идеята му е да намалява вибрациите и шума при работа на компресора (а той бучи доста).

И последната част е бутилката за въздух. Тя е алуминиева и съответно супер лека (може би около 1 килограм тежи).

4 галона, което са около 15 литра.

В последната част ще напиша за инсталацията на целия кит и как работи всъщност.

Пробег: 347500

2 thoughts on “Въздушно окачване – Air Lift Performance 3P (2)”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.