← Назад към всички записи

Rocket Touring – готово

След 6 дълги месеца най-накрая си взех колата от сервиза, където нагласяхме и боядисвахме Pandem кита. Все си мисля, че реално можеше да се свърши работата и за половинта от това време, но както и да е. Затова е зимата 🙂

Основният проблем се оказа несъвпадението между линиите на E36 купе и E36 комби. Заради тях трябваше стъклопластовите калници от Pandem кита да бъдат нарязани на по няколко парчета, да се добави малко материал тук и там и да се нагласят обратно по формите на комбито.

Другият, разбира се, тегав момент беше че комбито все пак има 2 врати повече от купето. И съответно трябваше задните раздувки да се пренаправят така, че да могат да се отварят задните врати.

След като придобих сравнително реалистична представя как ще изглеждат раздувките върху колата стана ясно, че с моето окачване няма как да се кара по софийските улици. Просто, за да изглежда добре колата с този кит, трябва да е доста ниска. Прекалено ниска за кратерите и легналите полицаи по улиците.

Малко преди Коледа и Нова година пристигна от Англия новото окачване – въздушно  Air Lift Performance 3P. Което и монтирахме.

Февруари купих и багажник за покрива. Оригинално беше черен, но някак не се връзваше и трябваше да го боядисаме в цвета на колата.

За всичко това ще напиша отделно.

А ето и първите снимки. Не са кой знае какво… С телефон – толкова.

Възползвахме се от едно излизане с колеги до офис-кулата на Цариградско. Там има хубав паркинг и направихме няколко снимки с единия от колегите.

Колата впечатлява всеки с външния си вид. Всички питат – „Как караш толкова ниска кола“ И трябва да обяснявам за въздушното окачаване, как може да се управлява през Блутут от телефоан. Абе яко си е, спор няма.

При най-ниско положение предния спойлер опира на земята.

Нещо такова. Но не ми харесва как изглежда колата, когато гумата се скрие в калника.

Още е без капачките на джантите понеже има още игра с тях. Но външния вид е нещо такова.

Предните добавки за калниците трябваше да правим на два пъти понеже първия ги срязахме не където трябва и се загуби формата.

Втория път решихме преправянето да е по-просто и да изрежем малко около предната врата. На мястото на изрязаното ъгълче добавихме карбонов детайл.

А докато моят колега снимаше, аз обикалях наоколо с дрон и се пробвах да направя видео от по-интересен ъгъл.

С видео обработката не съм особено опитен, та по-скоро може да ви прилошее от тия 40 секунди въртене около една кола.

One thought on “Rocket Touring – готово”

  1. Слагането на боди кит трябва ли да се легализира или констатира в КАТ или някъде или всеки може да си го сложи ако го има?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.