← Назад към всички записи

Ново челно стъкло

Имам едно странно хоби. Понякога, когато съвсем нямам какво да правя, влизам на немския или английския Ebay и почвам да преглеждам обявите за оригинални части за E36.

От една страна – така съм намирал доста ценни и полезни неща, но от друга си излиза доста скъпо тая работа 🙂

Ето например, последния път намери оригинално челно стъкло.

Отдавна исках да сменя моето – за 20 години доста се беше захабило и издраскало от камъчета и други приордни стихии. Но цената при официалните дилъри за последните няколко години се увеличи поне 2 пъти. И затова, а и понеже винаги излиза нещо по-спешно, все отлагах замяната.

Но като видях цена 120 евро и не можах да се сдържа.

Седмица по-късно и стъклото беше при мен. Малко се притеснявах дали ще стигне цяло, но слава богу всичко беше ок.

И ето го пакетчето с тегло 15 килограма.

Веднага го разопаковах да проверя дали не са ми пратили някое китайско менте (през цялото време се чудех дали не са се объркали нещо с тая цена).

Но не – всичко си е оригинално. 2014-та година производство.

Pilkington. Старото ми беше Sekurit.

И нещо, заради което ме кефят немците – много често, когато ми пращат пратките, добавят и по нещо сладко или някакво друго подаръче. Този път бяха едни малки бонбонки за смучене в оригинална опаковка.

А защо да е скъпо хоби? Понеже за монтажа отидох в Дару кар и там ми взеха повече пари отколкото за самото стъкло. Гадове. Но в интерес на истината, голяма част от разходите беше за лайстната над стъклото, която трябва да се смени, и за специалното лепило.

За 1 ден го монтираха.

И сега колата блести. Ново стъкло, нови фарове, нова боя. Всичко е идеално.

Новата лайсна

Вчера покарах и през нощта. Разликата е поразителна. Преди си беше пълна мъка да караш през нощта – фаровете на насрещното движение направо ме ослепяваха. Сега –  всичко се вижда толкова ясно, че даже ми се струва, че мога да протегна ръка напред и няма да ударя нищо.

Пробег: 345800 км

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.