← Назад към всички записи

Преобухме се за зимата. Два пъти

Миналата седмица падна първия сняг за тази година.

Това ме накара най-накрая да сменя летния комплект гуми и джанти със зимния.

Сложих моите любими Styling 89.

Но нещо този път не ми хареса как стоят 17-цолови джанти с 225/45 гуми. Особено отзад. Прекалено навътре в калниците. И дори като сложих 20мм фланци, заради прекалено високите гуми не стана по-добре.

Не знам как ми е харесвало досега. Но сега цяла седмица и всеки път като се приближавах към колата нещо в мен се преобръщаше като ги гледах.

И затова реших да потърся други джанти.

Прегледах набързо обявите и не намерих евтини и яки 17-ки. Даже и по-скъпи нямаше. Просто за да изглежда добре тоя размер, трябват широки джанти, ниски и тесни гуми и колата да е смъкната до долу. А това хич не е за мен. Още повече пък зимата.

И така реших да потърся 18-ки. Какви, какви – пак Styling 32.

Моите стари продадох преди около месец. Но нещо ми домъчня за тях. А и исках да видя как ще изглеждат в оригиналния си вид, а не като моите – пребоядисани в по-тъмно сив нюанс. Заради по-тъмния цвят моите стари 32-ки изглеждаха по-малки, а не като истински 18-ки.

Намерих хубав комплект. Уж от Германия, без пробег по родния лунен пейзаж. Нямаха особени драскотини и като цяло бяха в доста добро състояние.

Като размер са същите като моите стари – 18 цола. 8J ET47 отпред и 8.5J ET50 отзад.

Разбира се трябваше и нови гуми. Избрах Nexen – евтина корейска марка. Миналата година навъртях само 500 км на зимните гуми и реших, че няма особен смисъл да инвестирам в скъпи марки.

Освен това реших да пробвам и друг размер за предните гуми. Летните са ми 225/40/18. Сега реших да видя как ще изглеждат малко по-тесни – 215/40/18.

Причината е чисто естетическа. 225/40 стои идеално и леко стречната на 8.5J джанта (задните), но на 8J (предните) бордовете са съвсем изправени. И заради това изглеждат все едно са различни предните и задните гуми макар реално да са с една височина.

Както и предполагах – получи се доста по-добре. Отпред и отзад изглеждат еднакво ниски гумите и като цяло доста по-симетрично.

Идеален ракурс за снимка

И ето как се получи в крайна сметка:

Много ми харесва тоя сетъп.

Само трябва да смъкна окачването отпред 1-2 сантиметра.

Задните – идеално си пасват с калниците.

Светло сивия цвят на джантите по-добре се съчетава с цвета на самата кола. А и понеже са по-светли от предните – изглеждат по-големи. Усещането се засилва и от по-ниските с няколко милиметра предни гуми.

Като цяло – много съм доволен. Няма и да поглеждам назад към Style 89 (и въобще към 17-ки) повече.

2 thoughts on “Преобухме се за зимата. Два пъти”

  1. Много яко изглежда със style 32-ките. И аз си мисля да ги пробвам на мойта Е46-ца 🙂

    Аз май те бях питал под един от другите постове и ти беше казал, че ще ги запазиш, а сега втори комплект купуваш :-)))

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.