← Назад към всички записи

Кое е по-яко от секса? Новата оптика, разбира се

Преди година попаднах на пост на момче от Русия за неговите нови фарове – Hella. Винаги съм смятал, че външния вид на една кола до голяма степен зависи от оптиката. И тези снимки окончателно ме убедиха, че няма как да бъде постигнато идеално състояние без да се сменят фаровете с нови.

Някъде от онзи момент вече знаех, че ще пребоядисам колата цялостно и ще сложа нова оптика.

И ето, че дойде дългоочаквания момент. Докато чаках бояджиите да разглобят и пребоядисат колата, аз лека полека събирах всякакви части.

Разбира се ми се щеше всичко да е ново и оригинално, но да плащам на дилърите толкова много си е разсипия. А и понеже не бързах, можех да потърся някоя оферта. ebay ми стана пръв приятел – там често изпадат оферти за т.нар. NOS (New Old Stock или залежали се в някой склад нови оригинални части) на доста по-ниски от нормалните цени.

От Англия намерих два мигача предни мигача, от Литва – другите два странични. От Германия от два различни продавача намерих двата бъбрека. Литву другие два. Уплътненията за дръжките на вратите не успях да намеря никъде и поръчах от тук.

С фаровете не се разминах толкова лесно.

Намерих ляв и десен при един продавач в Германия. Дойдоха, но ето ти изненада – бяха различни. Макар и номерата да съпвадаха, левия фар беше производство 91-ва година и стъклото беше очевидно по-различно от дясното. Освен това и крепленията бяха по 2 отгоре и отдолу, вместо 3 както на другия фар.

Няма как да сложа различни фарове. Със съжаление изпратих левия фар обратно на германеца. Едва ли щях да намеря пак чисто нов фар за 60 евро. Но и ясно защо цената на този беше такава. В крайна сметка се наложи да поръчам от Франция нов ляв фар. Този път всичко беше ок.

Разбира се трябваше да скрия всичко това от жената. Къде, къде – в офиса. С колегите пък решихме да направим някоя и друга снимка преди монтажа и да пробваме нещо по-свежо.

Е стига съм писал. Думите са излишни. Да държиш в ръце нова оптика си е направо като секс за хора като нас 🙂

Ето ги

Ето ги

Дясно

Дясно

Ляво

Ляво

Бъбреците и емблемата

Бъбреците и емблемата

Пробвах преди с китайски емблеми. За година-две пожълтяват. От тогава само оригинал.

Пробвах преди с китайски емблеми. За година-две пожълтяват. От тогава само оригинал.

Целият комплект

Целият комплект

DSC06645

DSC06651

DSC06660

И първи опит за малко по-нестандартна снимка.

Доста тъпо се получи.

И тогава ми хумна да пробвам да направя снимка като в един от любимите ми сайтове – thing organized neatly.

Първи опит

Първи опит

Втори опит

Втори опит

21978292703_c62bfadb35_k

Трети опит

Трети опит

Днес ги отнесох на бояджиите.

Продължението следва.

Пробег: 334500

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.