← Назад към всички записи

12мм фланци H&R и първо видео с GoPro

Сложих 12мм фланци на задните колела.

Отдавна планирах това, понеже хич не ми харесва как гумите стоят навътре в задните калниците и се губи ефекта от голямата джанта.

Измерих горе-долу колко свободно място има за изнасяне с моите 225/45/17 гуми. Максимума според мен е 15мм, но аз реших да се презастраховам малко и се спрях на 12мм или в краен случай 10мм.

Първо мислех да си спестя поръчването от чужбина и отидох в Маргел. Нямаха налични и казаха да изчакам 3 седмици, за да получат нова пратка. Изчках. 12мм нямаха. Само 10мм. Отидох в един техен сервиз да пробвам как стои с 10мм. Не ми хареса и ги свалихме. Те ме понапсуваха, а аз се върнах вкъщи да поръчвам 12мм от интернет магазините.

Прегледах избора и цените. Спрях се на немските H&R (които основно за пружини бях чувал, че правят). Поръчах от amazon.de, чаках 3 седмици и миналия понеделник пристигнаха.

В комплекта болтове нямаше. Затова и тръгнах да обикалям за по-дълги болтове. Моите са 27мм, а ми трябваха вече 39мм.

39мм не намирх никъде, но в Диана имаха в каталога 40мм. Поръчахме ги от Горна Оряховица и за 1 ден дойдоха, а аз побързах най-накрая да пробвам как стои всичко.

DSC02974

DSC02975

DSC02987

DSC02994

Изчистих с телена четка колкото можах мръсотията и ръждата от диска.

DSC02998

и с фланеца върху диска. Доста се леки самите фланци между другото. Чак се удивих като ги вдигнах в ръка.

Преди (горе) и след (долу)

За нова година си купих GoPro Hero4 камера. И това беше първият удобен случай да я пробвам как ще снима монтирана извън колата.

Залепяме камерата на задната врата.

С ужас след това карах 5 километра до работата. Сърцето ми спираше при всяка дупка и неравност. Обаче се оказа, че всичко си е ок. Но това е на празен резервоар, без никакъв товар и на ниски скорости. Ще видим как ще бъде на извънградско с по-висока скорост и повече товар.

Пробег: 327250

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.