← Назад към всички записи

Обновление на салона 2: М-топка за скоростния лост

Докато чаках тапицирането на салона, реших да сменя и някои от другте детайли по интериора.

Една от най-износените части в салона разбира се е топката на скоростния лост.

Понеже нямах доверие на пичовете, които ми претапицираха салона (4 седмици чакане и резултатът на първо четене не беше удовлетворителен), реших да купя нова оригинална топка.

Изборът на топки обаче не е малък:

  1. Има някаква weighted топка от E46 ZHP. От описанията из интеренета не разбах точно каква и е разликата – по-тежка ли е, по-къса лие. Всички само пишат, че е най-яката топка за БМВ и т.н. Но на мен нещо не ми хареса понеже а) има един хромиран пръстен отдолу и б) не съм сигурен, че ми е нужно скъсяване на скоростния лост (както и не вярвам в т.нар. шорт шифтъри).
  2. Обикновена М-топка (като моята стара)
  3. М-топка с подсветка

Понеже разликата в цените на варианти 2 и 3 не беше особено голяма, все пак взех топка с подсветка.

Както се оказа – продават я и в комплект с окабеляване (което иначе струва към 20 евро ако се взима отделно). Плъг и плей много ми харесва като идея и сериозно го предпочитам пред излоирбанда и рязането на оригиналната инсталация. Затова и поръчах точно такъв комплект с всичко нужно.

След 4 дни пристигна в Дару кар и още същия ден я монтирах.

От снимките не си личи, обаче качеството е малко афиф. Около пластмасовото капаче стърчат едни малки парченца кожа. А пък самото капаче така е залепено, че се виждат отдолу някакви точици (макар и само като гледаш много от близо. Не е болка за умиране – все пак трябва доста да се вгледаш, за да ги забележиш тия неща, но за толкова пари и като за оригинална част някак не прави добро впечатление.

Ето и малко снимки:

Кутията

Кутията

Съдържанието

Съдържанието

Комплектът - топката и окабеляването

Комплектът – топката и окабеляването

Махаме старата топка

Махаме старата топка

Сравнение на стария парцал и новата част

Сравнение на стария парцал и новата част

DSC02525

DSC02538

Свързваме окабеляването. Единия край се вкарва в бутоните за регулиране на осветеността на таблото, а другия в топката. Така можеш да регулираш осветеността на топката. Всъщност подсветката работи само при включени фарове / габарити.

Всичко работи

Всичко работи

Готовият резултат на видео – да се види как се променя осветеността и как се включва подсветката при включване на фаровете:

Пробег: 326080

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.