← Назад към всички записи

Метална кора под горивния филтър

Пластмасовата ми кора под горивния филтър се счупи от едната страна и увисна. Разбрах го, когато при преминаване над леглнали полицаи започнах да чувам някакво стържене. Погледнах отдолу и я видях.

Преди да поръчам нова реших да проверя дали няма нещо по-здраво от тая пластмаса. За моя VIN не излизаше алтернатива.

Оказа се обаче, че на колите в щатите слагат метална кора. Номерът и е 51718193898.

Металната кора за под горивния филтър.

Металната кора за под горивния филтър.

Не знаех дали ще пасне, но предположих, че е крайно невероятно да са я направили със съвсем други места за захващане на купето. Така и се оказа.

DSC01733

Кората монтирана

Самата кора е от солидна ламарина. Не я боядисах, но предполагам и това ще направя, за да не ръждяса прекалено бързо.

За да я монтирам трябваше да махна една метална планка, която до сега явно е служила да защитава горивопровода и спирачните маркучи от камъчета и т.н..

DSC01730

Гледката, която се открива, когато махнеш пластмасовата кора. Металната планка в дясно трябва да се махне – крепи се на един болт с 13мм глава.

За съжаление не бях предвидил още един болт – старата кора се държи на две места, а новата на три. И затова отпред остана малко да виси. Но е достатъчно здраво захваната и без това.

DSC01735

В предната част се вижда мястото за закрепване, за което нямах болт и затова виси малко. По-нататък ще го закрепя както трябва.

Ето и остатъците от старата ми хора. Многобройните ожулвания заради ниското окачване си оказват своето. Явно от възрастта пластмасата е станала по-крехка и затова единият от крепежите се беше отчупил съвсем

DSC01739

Пробег: 322950

 

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.