← Назад към всички записи

Части за ремонт на корите на вратите и под жабката. Първи поглед върху BMW M235i

Подготовка за обновяване и претапициране на корите на вратите

Днес реших да намина покрай Дару Кар, за да взема няколко неща, които видях, че имат налични, за предстоящия ремонт на някои интериорни елементи.

Взех с голяма отстъпка кората под жабката и двете винтчета, с които се закрепя. Моята вече не беше в особено добро състояние, тъй като при  предишните сваляния някой я беше огъвал и скъсал ушите за закрепван, а самите винтчетата бяха изгубени.

Взех и щипки за корите на вратите, защото често се чупят при смяна и исках да съм готов. В близко време подготвям профилактика и обновяване на корите. Засега само ще ги сваля, за да огледам в какво състояние са, а и под тях как са вратите и механизмите. Но най-важната ми цел е претапицирането на плата около дръжките на вратите, който в момента е разлепен, зацапан и въобще в ужасно състояние.

Новото BMW M235i на живо

Пред сградата на Дару Кар беше паркирано новото M235i и имах възможността да го огледам за първи път на живо.

От няколко месеца по авто блоговете се пише за новата 2-ра серия на BMW. Основно снимките и ревютата се отнасяха точно за M235i. И още от както видях първите фотографии, не мога да спра да се чудя на телешкия възторг, с който американците посрещат тоя модел.

Дизайнът е стъпка назад спрямо не и без това не особено приятното (особено отпред) 135i купе.

bmw m235i отпред

Фаровете са нещо средно между тези на 1-ва и 3-та серия с намек за Z4 и честно казано ми бъркат в здравето  с безкрайните си извивки и отровена липса на форма.

Нарочно оставих да се излива хоризонта на тази снимка, за да пресъздам усещането за настъпваща морска болест, когато човек загледа колата отпред

Нарочно оставих да се излива хоризонта на тази снимка, за да пресъздам усещането за настъпваща морска болест, когато човек загледа колата отпред

Под тях има М-тех броня, която обаче въобще не подобрява положението (какъвто ефект има при 3-та серия). Пластмасите около фаровете за мъгла са съвсем обикновени, но доста големи и създават евтино и некачествено усещане – все едно е някаква самоделка.

Назад линиите са разпиляни и нехармонични. Задницата е раздута с огромни калници, в които дори 17 или 18-инчови джанти изглеждат дребни и откровено нелепи.

Абсолютно несъразмерни и нехармонични форми. Колелата се губят в планините от безсмислено оформен метал.

Абсолютно несъразмерни и нехармонични форми. Колелата се губят в планините от безсмислено оформен метал.

Задницата на старото 1-ва серия купе ми харесваше изключително много. От нея не е останало почти нищо. Дори не ми се занимаваше да я снимам. Едни огромни е евтино изглеждащи стопове, които също изглеждат като сменени с тунинг от Илиянци.

Не се съмнявам, че е изключително приятно за каране кола.

Просто създава впечатление за по-евтина и някак китайска кола. А и тя наистина е по-евтина от 3/4 серия, но все пак трябваше да я правят чак толкова постна. Просто не мога да си представя как някой ще предпочете да даде 80-90 000 лева за това вместо за (макар и по-слаба като параметри) 4-серия.

Пробег: 318440

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.