Categories
Основното

Деца от бъдещето 2

Понякога се случват съвпадения. Понякога са млако по-странни. Както например днес.

Оказва се, че същата тази Ралица (12 годишното блогърче), за която писах преди време всъщност е племенница на една от колегите дизайнери в Нетейдж. Мета-информацията за туй дете се обогаява все повече след като вече знаем, че е зад клавиатурата на компютъра от 5-годишна и от година и половина е председател на фен клуба на Гергана.

Интерсно съвпадение е също така, че разбирам всичко това докато гледам видео от един семинар на Гай Кавазаки, в който той е поканил за участници младежи на възраст от 15 до 24 години. По време на семинара ги разпитва за начина им на живот. Само два бързи факта – една от девойките (в месеца преди родителите и да спрат SMS-ите) е изпратила 4 000 (хиляди) SMS-а. Което е около 130 на ден… Освен това използват IM (instant messaging) за да говорят с около 5-10 човека едновременно.

Това е толкова необичайно. Поне за мен и хората, които обикновено се навъртат около мен. Но предполагам американските тийнейджъри не се различават особено от българските и съответно цялото това поколение живее в съвсем друг свят.

Темата на панела на Гай Кавазаки е „Мъртва ли е рекламата?“. Проблемът обаче не е само на рекламистите, които ще имат все по-големи проблеми да намерят начин да комуникират каквото там са им поръчали на младите хора. Проблемът ще е на всеки, който трябва да съобщи нещо на това поколение – родители, политици, власти, който и да е…

2 replies on “Деца от бъдещето 2”

Това с чат по СМС може да го навържем с друга тема от блога (за кредитните карти) – как да се заробим със сметки за ГСМ ;)

Leave a Reply