Categories
Основното

Еволюция на омразата

Сравнението на коментарите под скорошния ми пост за положението с кучетата в София и тези от поста преди 3 години е показателно.

Докато преди имаше множество коментари, които защитаваха правото на кучетата да живеят по улиците, то сега такива липсват напълно. Еволюцията е забележителна. Търпимостта към проблема е изчезнала напълно.

Доказателство за тенденцията е и дискусията в предаването Тази сутрин по бтв. Във видето по-долу можете да видите изглеждащи нереално, но напълно реални истории за:

  • нахапана жена, която при цялото си желание не може да разбере кого да осъди
  • идиот, който храни кучетата на цял квартал със сурови кокали
  • общинска фирма, която получава милиони (само за тази година почти 1 млн и 300 хил) и не може да обясни какво прави, а е очевидно, че нищо не прави

Няма да видите:

  • представител на местата власт, който да обясни защо не си върши работата
  • представител на органите на реда, който да обясни защо не си върши работата

[flowplayer src=’https://www.mchell.net/blog/wp-content/uploads/kuchetata.flv’ width=500 height=375]

И в контекста на идващите избори искам да напомня за кого няма смисъл да се гласува – за анонимния представител на управляващата партия назначен „мажоритарно“ за кмет на София Йорданка Фъндъкова. (btw много точен пост от Михаил)

4 отговори на “Еволюция на омразата”

Не можеш да съдиш някой, защото храни животните на улицата. Осъди този, който не ги е прибрал в кучешкия приют, след като е бил създаден с тази цел. Приютите се създават не за да бъдат убивани животните както се прави в България, а защото е приют.

Не можеш да съдиш някой, защото храни бездомниците на улицата, които след това вилнеят пияни вечерта и налитат на девойки.

Осъди държавата и обществото, че е позволило този бездомник да няма къде да се прибере и кой да се погрижи за него. Приютите за бездомни и социално слаби, и пенсионери, не са за да бъдат убивани хората в него, а за да се грижат за тях.

Защо не е така и за бездомните животни?

Цялата история ме втрещява. Този лудия ще храни кучетата със сорово месо и ще обяснява, че не му дреме дали живея там или не. В момента в който някое от тези кучета нападне някой мой близък ще изчезнат всичките заедно с хранещият ги ненормалник. Искрено ме учудва реакцията на нашето общество срещу такива проблеми. Вдигаме рамене и си мрънкаме и толкова.

Спомням си преди око 8 години се бяха появили някаква глутница видимо агрсивни кучета пред блока. След опит, подчертавам НЕуспешен опит, да нападнат група деца – всичките кучета бяха избити от двама озверели бащи в рамките на 15тина минути!

И сега ще кажат някои, че не може така, било противозаконно! Ами вие ходете по болниците да ви шият и да ви ваксинират аз ще се обяснявам ако ме хванат! Като гледам на никой не му дреме.

Ако ви бутне кола, не е ли логично да предприемете същото спрямо шофьора, така че да предотвратите бъдещите катастрофи и човешки жертви?

Leave a Reply