Categories
Основното

К’во стана?! Пак улични кучета

Да ви еба и свинския грип. Аз нали ви казах да избиете уличните кучета до крак?!

* * *

Нещо страшно е навън.

Живея близо до офиса си и стигам пеша за 5-10 минути. Но по пътя видях около десетина глутници кучета. К’во става?!

Ще ви кажа какво не става.

Никой не избива гадините

Бездомните кучета си се разхождат необезпокоявано обезпокояващо по улиците. Налитат на всеки велосипедист циганин или друг човек, който не им хареса. Защото в закона пише, че не трябва да се избиват. Само да се кастрират и да се пускат пак там където са били.

Аз и на това бих бил доволен, защото теоретично би трябвало да ги направи по-малко агресивни. Само дето няма да ги спре да серат и разнасят зарази навсякъде (включително и „тревните“ a.k.a. кални площи, които наричат детски площадки).

Но познай колко от тия адски много кучета, които видях, имат каишка и знак, че са обработени?

Ни едно.

Никой не глобява идиотите, които развъждат кучета

Вчера чета, че в София имало около 200 000 (двеста хиляди) домашни кучета. И от тях регистрирани и с платен данък са… 350 (триста и петдесет).

Затова най-много ме дразнят случаите, в които някой малоумен индивид държи в двора или пред входа си няколко песа и в крайна сметка те изяждат някое дете. Ако полицията и общината го бяха глобили и накарали да си плати данъците, едва ли въобще щеше да му мине през ума да ги „отглежда“ (разбирай да им хвърля по някоя коричка хляб, по-скоро щото няма кинти сам да се храни, не толкова, че не му е жал). А не после да обяснява от телевизора „Ма те не хапят. Аз не разбрах“.

Абсолютно съм сигурен, че в общината има някой отговорен да върши тая работа. Най-малкото и кварталните полицаи докато и без това нищо не правят, да хванат по един наръч фишове и да обиколят из района. Тамън и паркиралите по тротоарите да освежат.

Кучезащитните организации вредят на обществото

Вместо да хабят сили, време и съответно средства да ни убеждават колко е хубаво да се кастрират животните и да се пускат обратно, да направят една обиколка из града, за да видят как любимите им животни кастрирано мръзнат, боледуват, гладуват и (естествено) умират по улиците.

Много е „хуманно“ това отношение. Няма що.

Вземете се напънете малко и измислете по-смислено решение. Или поне не пречете на хората с останал малко разсъдък (и олово) да си свършат работата.

Че направо се втрещих.

Ебаси свинщината.

26 отговори на “К’во стана?! Пак улични кучета”

Кучезащитните организации ме дразнят неистово. Като толкова ги е грижа за бездомните зверове – да си ги приберат по домовете! Сигурно ако всеки от тях вземе по 5 помиярчета, ще успеят значително да намалят подивялата софийска фауна.

А миличките домашни любимци /псета де/, които пият /лижат и лигите им текат по водоскока/ от чешмичките за деца. Аз отивам със сина ми към чешмичката и собственичката на кучето беше толкова изумена, че няма да ползвам вече олигавената чешма от любимото й куче, че дори не можа да ми се тросне като хората. Това за мен е направо за съд.

Въпреки че съм съгласен с доста от нещата, които каза, мен повече ме натъжи (и малко уплаши) силната злоба, с която си написал мнението си… Толкова ме уплаши, че дори забравих, на каква тема пишеш (за бездомните кучета)…

Това ме накара ме и да си припомня пак, че въпреки че всички сме хора, не всички сме човеци… :-(

То аз от страх пиша така. И от ужас. От това с какви хора живея. Радвам се, че съм предал правилно усещането.

Ами преди докато беше топло и ходих с колело към работа на една много хубава и оживена уличка до едно основно училище в Дианабад всяка сутрин ме гонеха едни песове в продължение на 5-6 месеца. Веднъж успяха да ме захапят малко. Не беше сериозно само промивка и инжекция, без шевове. Никой не ебава, че има глутница от десетина агресивни помяра до училище. Веднъж нарочно ги раздразних, за да ме подгонят, защото нападнаха едно момиче на не повече от 14, което си разхождаше куче джобен размер. А в студентски не карам колело, защото три пъти се случва да ме подгонват някакви ужасни глутници и да разчитам на съвестни шофьори да ги стряскат.

Не разбирам какъв е шибаният проблем да ги приспят всичките. Трябва ли да изядат някое дете, че след това да почне да му пука на някой, само защото от бтв искат да му ебат майката. Искам всеки един защитник на животните да се разходи по тъмно в студентски с децата си и после да ми каже как живота на един пес, е по-важен от този на детето му. Ебем ви кастрацията.

Тъй, тъй, право редиш. Той Мишел понеже е случил на куче, дето като му говориш не ти отхапва глезена, баси късметлията неведом, затуй се смята за човек. Късмет човек не прави.

Лятос се прибирах с касата бира, пълна. Пресрещна ме една сабака на мостче над канала дето тече по ул. Кюстендил. И ми се озъби – сабаката, не мостчето или канала. Аз постоях мирно половин минута, просто стоях прав с ръка на парапета, оставил касата на земята, докато кучето ми се зъбеше и ръмжеше. Мостче тясно, няма как да се разминем. Сабаката ме залая и тръгна към мен. Аз логично се наведох към касата и извадих едно Шуменско, секунда преди челюсти да щракнат до пръстите ми. Мигом строших бутилката в главата на кучето и го изритах в канала. За щастие бях с кецовете, иначе не бих си докоснал ходилата до това изчадие. Но за жалост кучето не умря от удара, нито от падането в канала. Само изквича дважди и се потътри надоле, надоле, по течението. Жилави гадини, еййй…

Мисля доста хуманно се получи. Ама за да е ептен хуйманно, ша са запася на жисиема със запис на Мишел, който говори успокоително, та да го пусна на кучето. Оп, момент, такъв запис няма… Па и да има, едва ли ша проработи.

Много добре написано. За да избият шибаните кучета, съди шибаните кучегледачи, община, държава и кучезащитни организации до крак!

Жоре – общината ти е по път (и в двете посоки)… мини и им драсни една жалба… пък вече можеш и през мрежата: http://www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp … удобно… ако можеше накарай и някои от съседите ти… поне за сега не знам др. законен начин за справяне с глутниците…

FYI: А това е наредбата на столична община… http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=36 и там пише: „2. Изпълнението на Наредбата се възлага на Кмета на Столична община и кметовете на районите на територията на София.“ хехе – драсни му на бате Боико

а от там… за да се постигне нещо – трябва и да ги бутаме/подсещаме/ръчкаме правораздаващите органи с жалби, но… След известно напомняне – заработват… и при нас положението се подобри … само да видим докога… :о)

П.П. И хората с домашни любимци страдат от глутниците… но много често ги оправдават…

Ама не ща да се занимавам. Не е моя работа да се занимавам с тоя проблем. Само дето ми се налага да живея с него.

На твое място бих се притеснявал от домашните кучета, развъждани за битки и брутални забавления от стопаните си. От доста време не е имало случай с разкъсан/нахапан човек от бездомни кучета – напротив, почти винаги става дума за домашно куче от т.нар. опасни породи. Ако някога си гледал животно или си се занимавал с бездомни животни, щеше да знаеш, че те никога не посягат освен ако не са пряко заплашени за живота си. Така че този злобен текст е напълно излишен. Не прилича и на образовани хора да пишат по този начин – по скор на някой див селянин от дълбоката провинция. Злобата не е характерна за развитите човешки индивиди…

А ако смяташ, че кучета и котки не се избиват – някой път може да си спретнем една екскурзия до Сеславци или столичният изолатор – гарантирам ти, че и „корав“ мъжага като теб ще се разреве на втората минута като мис българия на връчване на награда за благотворителност. И между другото си в голяма грешка – закон за защита на животните няма … една шепа хора се борят от доста време да го въведат. В тази смешна държавичка българия ежедневно се осакатяват хиляди животни и никой не му пука за това.

A.C. ти гарантирам, че си в огромна грешка. Както и историите в коментарите по-горе го доказват. И въобще не ме интерсува къде живее кучето. И уличните, и домашните серат, хапят и не си плащат данъците.

И между другото – ще се радвам да работя в Сеславци доброволно.

А развитите човешки индивиди отдавна не живеят в България (мисля, че е очевидно). Иначе нямаше да допуснат такава мизерия да се разиграва. Включително и осакатяването на животните, което не виждам как се предотвратява като ги оставят по улиците. И ти не предлагаш нищо по-„развито“.

Трол.

Няма случайни неща. Показващ слабост в тази ситуация. Насилието е начинът на слабите. За убийства дори да не говорим.

Еми по-слаб съм от глутница кучета със сигурност.

Между другото коментари, които коментират личните ми качества без да дават смислени идеи и логични контрааргументи са абсолютно неприемливи и спокойно ще изтривам.

Тролове.

А аз лично се интересувам къде е разликата между плъховете и бездомните кучета, която кара дадени хора да защитават избиването на едните и неизбиването на другите. За мен и едните и други пренасят паразити и едните и другите са опасни и по един или друг начин могат да те нападнат. И междувпрочем крайно време е хората да почнат да си разхождат кучетата с каишки и намордници. А и да си плащат данъци и т.н.

Извинявай, за получилата се лична нападка! Избрали сме хора да се справят по начин подхождащ за най-интелигентните същества на планетата, тоест хуманно, но вместо това получаваме постоянно отлагане и така на практика абдикиране от задължението им за работа в името благото на народа. Tака проблемът пак си е наш и несправянето с него, както и прехвърлянето на вината говори за слабост и за това, че заслужаваме да ни тормози, докато не поумнеем.

Еми плащам си данъците, галсувам на изборите. Не знам какво друго мога да направя. Честно. Безумно ми се вижда да пращам жалби до общината, че общината не си върши работата. Все едно да се жалвам на нацистите, че са избили евреите.

Не съм сигурен дали ще издържиш и 5 минути в сеславци – да видиш как куче се влачи по земята с отворен череп и мозъка му се вижда или с разкъсан стомах и черва, които другите кучета гризат – гледката е доста шокираща. Аниуей – интелигентните хора решават проблемите по начин, който да урежда и двете страни – в случая ако плановете за кастрация и връщане на улицата се спазваха, а парите за тези проекти не изчезваха в нечии джобове, в България нямаше да има улично куче в момента. Напомням – програмите, финансирани от ЕС както и от различни организации в Европа за кастрация на бездомни кучета съществуват от 1999 г. В задачата се пита – при среден живот на улично куче между 3 – 5 години, защо 10 години по късно кучетата не само не са намалели, а напротив – са се увеличили? Защото освен че кучетата се трепат с лопати в 1-2 лагера на смъртта (чийто капацитет естестествено не може да се справи с 50000 кучета само в софия), официално са кастрирани сигурно 500 кучета. Другите пари може сами да си направите сметка къде са отишли. Така че в крайна сметка се стига до изконния за тази държава проблем – че работа не се върши, а всички мрънкат. С тази разлика, че един интелигентен човек никога не би паднал на такова ниво, за да решава проблемите на собственото си бездействие с насилие.

В крайна сметка това си е ваш проблем. Българинът е озверял, освирепял, стигнал е до едно неандерталско ниво. Затова и животът в българия е такъв и нищо не е наред. Интелигентните хора отдавна са напуснали този цирк и живеят в някоя западна държава, където хората може да не са толкова близк един с друг, но поне са останали хора. В това отношение съм много щастлив, че не живея в българия – иначе щях непрекъснато да се сблъсквам с подобни индивиди като автора и повечето писали злобни коментари тук. Не ви остана нищо друго освен злобата…и всички кучета да се избият, пак ще се намери нещо, което да ви пречи.

Между другото редовно изпращаме български бездомни кучета в чужбина – последния път от един холандски приют ни направиха луд скандал, че всяко второ куче има съчми в тялото си. Но затова западна европа ще си бъде западна европа, а българия ще си остане балканския кенеф – защото в тази държава останаха само скотове.

A.C. щом не живееш в България въобще не разбираш за какво става въпрос. И въпреки, че изписа толкова много, за да обясниш колко сме зле и колко е хубаво в чужбина пак не даде смислена идея. Евала за решението всички да се изнесем в Холандия и да си вземем кучетата с нас. Интелект се изисква за подобна мисъл.

И стига с обидните определения, а?

И ако не е станало ясно до сега – мисля, че огромна част от проблема са хората, които не си вършат работата, а не нещастните животни. Въобще не е борбата за спасяването на кучетата, а за спасяването на държавата като такава.

и да ги кастрират и да не ги кастрират, като са гладни дреме им на х*я. проблемът е, че са много, че са гладни, че им е студено и тая работа ги нервира. в гео милев като живеех, хем не е смотан квартал, имаше няколко глутници, дето честно бих ги изтровила, ако силните отрови се продаваха свободно по магазините.

писал сьм по темата неведньж, но проблемьт е такьв че с говорене няма как да се оправи – лобитата на ‘еколозите’ разбирай ‘усвояващите средства’, са прекалено силни а ненормалните им поддрьжници са прекалено гласовити за да се промени политическата воля по вьпроса

за радост немьрливистта на закона позволява да вземем нещата в свои рьце…

Я считаю, что Вы допускаете ошибку. Предлагаю это обсудить. Пишите мне в PM, поговорим.

pisna mi EHHHHHHHHHHHHHHHHHOOOOOOOOOOOOO PISNA MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII DENS ME NAPADNAHA 2 KY4ETA AZ IMAM IORK6IRSKI TERIER A TE BQHA PUMQRI OT ULICATA 6TQHA NE SAMO MEN DA ME UHAPQT NO I TERI (IMETO MU E TERI) IZBIITE GI ZA KAKVO SA? ZNAM GADNO ZA6TOTO E IMA I DOBRI KU4ETA NO PROSTO TRQBVA YTRE 6TE SE RODQT O6TE DESETKI HILQDI I KAKVO I VAS 6TE NAPADNAT SORRY NO E TAKA!

Аз лично съм тествал една рецепта.Хляб и антифриз.Цели глутници изчезват.Ако не се погрижим сами за разчистването няма кой.

Хляб и антифриз наистина действа.Прочистихме мазето от 40 котки по този начин.

Leave a Reply