Categories
Основното

Просто гласувай и всичко ще бъде наред

Хората, които си мислят, че с едното гласуване ще променят следващите 4 години, доста ми глупеят. Наистина ли вярвате, че като се разходите до кварталното училище за 5 минути и сте си свършили работата?

12 отговори на “Просто гласувай и всичко ще бъде наред”

Успокояват си съвестта и се заблуждават, че са изпълнили някакъв дълг. Пък и се радват да се чувстват част от някаква „идея“.

на мен тазгодишната пропаганда ми идва в повече и леко наивна.

Като най-приятна възможност ми се струва да се избират 240 от досегашните политици – управляващи и опозиция – за разстрел. Листите за кандидатите да се подготвят от самите политици. Прогнозирам около 90% избирателна активност.

Иначе, по сериозно, исках да изразя недоумението си от наивността, с която ни убеждават, че само да гласуваш и всичко ще се нареди (виж началната страница на дневник). Докато всъщност, за да работи политиката се изисква много по-устойчива промяна в поведението. Да се интересуваш редовно за какво ти харчат парите за данъци, да не участваш в корупция, да не поощряваш престъпността и ако си огромен ентусиаст – да участваш и организираш граждански инициативи и репресии (спрямо управлението).

Хората, които си мислят, че с едното НЕгласуване ще променят следващите 4 години, ми глупеят още повече. Наистина ли вярвате, че като умнеете пред една бира и ви мързи да се разходите до кварталното училище за 5 минути, вършите каквото и да било? Или може би си мислите, че на хората в нормалните държави е дошъл някой отвън да им оправи проблемите?
Аман от дървени философи.

а да се четем един друг преди да пишем заядливи тъпни по-умно ли ще е, иво?

Е добре де, но наистина ли вярваш, че с едното негласуване си свършил някаква голяма работа? А въпросът си е съвсем коректен с оглед на поста, под който е публикуван. Абсолютно в стилистиката му е и не разбирам защо да е заядлива тъпня.

В поста не пише да не се гласува. За заглавието да не говорим. В тази връзка подхвърлянето на заядливи забележки за пиене на бира и дървено филосфстване ме дразнят.

И да повторя – трябва да се гласува, но само това не е достатъчно. Наивно е да се надава вой, че гласуването е акт, осигуряващ моментално измъкване от лайната.

От всички злини избираме най-малката и все пак… ако я оставим свободно да си вилнее, след 4тири г. ще се чудим, дали наистина е била най-малката… :о)

П.П.
И все пак се радвам на резултатите от изминалите избори…

Leave a Reply