Categories
Бегли връзки В работата

Връзка: Smashing The Clock

Smashing The Clock е статия, в която се разказва как BestBuy – един от най-големите онлайн търговци в Щатите – премахва работното време в полза ROWE (Results-Only Work Environment). Т.е. работиш толкова, колкото да си постигнеш целите, а не толкова, че да си запълниш работното време. BusinessWeek пише, че производителността в отделите на BestBuy, където е била въведена тази система е скочила с 35%. I’m a ROWE believer.

5 отговори на “Връзка: Smashing The Clock”

Горещо подкрепям!

Вярвам, че съвсем скоро такава практика ще се възприеме масово, особено в областта на информационните технологии, където работя.

Майк

Аз работя така от доста години и това силно допринася за по-малкото количество стрес, на което съм изложен. Спокойствието да знаеш, че ако ти се наложи, може да излезеш от офиса през деня да си свършиш някоя неотложна работа, е много добро усещане. А и като гледам колегите си – всички са американци – никой от тях не се скатава, а повечето от по-младите даже работят повече от стандартните 8 часа на ден без никой да ги кара. И резултатите после се отчитат не от количеството време, прекарано в офиса, което всеки е записал срещу името си, а от количеството и качеството на „произведените“ резултати.
I’m a strong ROWE believer too!

Като цяло съм поддръжник, но не бих се нарекъл strong believer – системата определено насърчава продуктивността, но е необходимо доста високо ниво на мениджмънта, който да постави адекватни цели и да измерва постигането им. Ако ми се поставят цели, които изискват да работя системно по 10 часа на ден и ми се внушава, че часовете свършена работа нямат значение, мерси много за ROWE.

и аз съм фен. но тази работа без дисциплина не става.

Без дисциплина нищо никъде не става.
Системата като цяло звучи добре, но приложението и засега ще е трудно в БГ. В САЩ може и да работи, но тук…

Leave a Reply