Categories
Бегли връзки

Връзка: Живот онлайн след офлайн смъртта

Може да звучи извратено, но съм си задавал въпрос какво ще стане с блога и сайтовете ми ако внезапно умра. Една женица от Adaptive Path e написала малка статия за живота онлайн след смъртта. В поста има и интерсни линкове към статии в New York Times, USA Today и AP.

2 отговори на “Връзка: Живот онлайн след офлайн смъртта”

и аз съм си го мислел това. ако имаш завещание можеш да включиш „и да не забравяте да ми плащате хостинга всяка година“ :)

веднъж, преди няколко години мой познат внезапно почина от сърдечен удар. беше в египет, на 22, редовно и дружелюбно ме спамваше с мейли с фънчета или смешни истории, които измисляше. после, след около година в мейла ми се появи мейл от него, още преди да го отворя си помислих „малкото мекере е пуснал новината, че е мъртъв, за да се покрие за една година!“. оказа се истински спам, от онези които заменят истинския изпращач с произволен и ми стана ужасно пусто. след няколко месеца получих още един. след още няколко месеца спрях да използвам онази си поща. малко като лейн, ама само малко… и както беше казал вонегът „всички ние ще живеем вечно, колкото и мъртви да изглеждаме понякога“

Leave a Reply