Дизайнерите и IE7


В последно време попадам на редица “дизайнерски” сайтове, които са тотално счупени откъм дизайн в IE7. И това са сайтове, които излизат от ръцете на хора, претендиращи за експертни знания в областта на уеб стандартите.

Пример 1

Пример 2

Разбирам, че повечето уеб разработчици ползват Firefox или Safari за работа и ежедневно браузване. Но в същото време съм на мнение, че оптимизацията за браузър от сорта на IE7 не е кой знае колко трудна или отнемаща специални услилия.

Явно обаче тия хора са счели за излишно въобще да поглеждат страниците си с тоя все още популярен (в моя случай дифолтен) браузър. Лично мен би ме било срам да пускам такъв вид продукт.

Ако бях и на мястото на хилядите блогове и галерии, които слагат линкове към подобни сайтове също бих се засрамил от себе си. Защото показвам възхищението си и соча за пример очевидно неработещи решения.

То верно, че на обущаря децата ходят боси, но чак пък толкова…

Та мисълта ми е – не пренебрегвайте нищо мейнстрийм, просто защото не го одобрявате или не “вярвате” в него. Обикновено има доста добри причини да се е наложило в обществото и да се пренебрегва с лека ръка е дълбоко погрешно.

,

4 responses to “Дизайнерите и IE7”

 1. Май си изпуснал едно “не” – “от сорта на IE7 НЕ е кой знае колко”?

  Хедъра не води към главната страница… Хубаво розово… Обади ми се да ти оправя кърнинга в големия текст горе, че така е срамно просто.

 2. Мен повече ме е срам да ползвам ie7 – но явно хората са различни :) Което ме подсеща – може пък тези хора да са преценили, че таргет-групата им не са потребители на ie7. Да оставим, че в момента аз по никакъв начин не мога да разбера как се виждат сайтовете през ie7… и май не ми е толкова интересно :)

  Не забравяй да се обадиш на Боби ;)

 3. Може просто да са си погледнали логовете на уеб-сървъра и броя на посещения с Internet Exploder да е с доста нисък. Струва ми се нормално в нестандартен браузър сайт, спазващ стандартите, да изглежда нестандартно.

 4. Еми то не можеш да го разглеждаш сайта с IE – затова и статистиката ще е такава…

  Тва ми е написал пича: “I’ll get around to it eventually. It’s really not a major priority, because so few viewers of this site use IE — but, I will get there (at least for IE7 — probably will never bother with IE6 on this site). Thanks! :) ”

  Няма смислено оправдание за подобно голямо недоглеждане.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: