Проба с del.icio.us

От известно време използвам редовно del.icio.us, за да пазя ценните линкове, на които се натъквам докато сърфирам из мрежата. В Bulgarian Exprience всеки ден ще се публикува автоматично дайджест с последните неща, които съм запазил. Примерът е предишният пост тук.

Истината е, че от доста време търся някакъв инструмент за маркиране и споделяне на интересните материали, които намирам. Изискванията ми бяха прости сами по себе си, а del.icio.us има всичко, което ми трябва:

  • запазване на линка с един клик – става като си инсталираш допълнителни бутони за браузъра (има версии за IE и Firefox)
  • тагове – за по-лесно откриване на стари линкове.
  • автоматично споделяне на запазените линкове в интернет – линковете ми са достъпни публично на del.icio.us/georgivar.
  • автоматична синхронизация между много компютри – интернет хранилище е естественото решение на тоя проблем.

Друга полза от цялото нещо е, че така почти без никакви усилия захранвам със съдържание този блог. Всяка сутрин del.icio.us ще пише вместо мен тук. Пък и формата на самия пост е доста приятна и винаги съм я намирал за много полезна в други блогове, които я използват.

Единствения проблем е с кирилицата и по-скоро с енкодинга. Явно del.icio.us бълва UTF-8, а аз по незайна причина ползвам windows-1251, но не е болка за умиране.

2 thoughts on “Проба с del.icio.us”

  1. На тия социално тагващи системи много ме втрещява до къде могат да стигнат извращенията. Особено по Дилишъс, по Ласт.фм, по Амазон, че и по Фликър…

  2. Много добра идея. Бих я изплагиятсвал от теб с удоволствие, но bookmarks ми са пълни със съдържание, което би притеснило повечето хора. И да, знам че има do not share.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.