Дължа им: Нескопосаният нов сайт на Министерство на транспорта

Министерство на транспорта вчера (4-ти юни 2006) направи пресконференция, на която показа новия си сайт. Сайтът има специални доработки, които служат за улеснение на достъпа до информацията му от хора с увредено зрение или незрящи. Пресконференцията бе отразена от повечето големи медии.

Моите уважения към Министерство на транспорта за положените усилия.

Join the Conversation

12 Comments

 1. ех… прегледах и версията за незрящи… ех… пуснах я на скриина да я изчете… лелеле…

  ех – някой на батко (“абе каде е Батко”…) е взел проекта… ех… и накрая к’во се оказва (..”дедко лупка бабка”…)..

  ще прегледам обстойно всичко – и ще драсна и аз една лека препоръка – какво трябва да се направи за парите ми…

 2. Напълно споделям мнението ти.

 3. Няма как да се види и чуе. Става

 4. Вчера по телевизията обясняваха как сайтът бил правен така че да отговаря на изискванията, които същестуват в Европейски съюз. Това което намерих в Гугъл по върпоса се казва, че публичните сайтове на страните в ЕС е хубаво да следват препоръките за достъпност на W3C.

  Поръчителят според мен не е длъжен да знае как точно се прави по-достъпен един сайт. Той е поръчал достъпен сайт и е получил привидно достъпен сайт с разни завъртулки.

 5. Тия номерца с “погледни в твоя двор” може и да минават в прогимназията. Сега работя и плащам данъци, които мразя да виждам изразходвани по тъп начин. Ако си позволявах да критикувам само при положение, че съм перфектен във всяко отно

 6. Не се обиждай, не го казвам с ло

 7. сайтът използва система за управлние на съдържанието (CMS) – то се вижда в еднаквите заявки до документите, “двата сайта” явно ползват различни

 8. jaja, не се афектирайте. Не е тук мястото, в което ще мога да обясня кое точно е сгре

Leave a comment

Leave a Reply